- wszelkiego rodzaju zupach np: pomidorowej, grzybowej ,w pieczarkowej, gulaszowej -na którą przepis podaję poniżej
- jako dodatek do sałatki;bardzo popularny ostatnio ;dzięki niemu sałatka staje się jeszcze bardziej pożywna
- jeśli makaron jest posklejany i obeschnięty -jest i na to rada ;wystarczy umieścić go na durszlaku i przelać wrzątkiem,dokładnie odsączyć .
- aby zapiekanka makaronowa nie wyschła należy wstawić ją do piekarnika pod przykryciem.
- makaron -do zapiekanki ,którą można skomponować dodając dowolne składniki;) polecam brokułową:
ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM:
- 20 dag mięsa gulaszowego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 papryki czerwonej
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- makaron ugotowany all'dente
- koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
- 1,5 łyżki mąki
- 1 łyżka śmietany 18%
- przyprawa do gulaszu
- papryka w proszku ostra i słodka
- pieprz
- koperek
- natka pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz