- Nie ma nic prostszego jak zrobienie kisielu samemu.Mamy pewność ,że nie zawiera żadnych sztucznych barwników ani ogromnej ilości cukru.Nasz kisiel słodzimy sobie ile chcemy albo wcale;kiedy owoce są wystarczająco słodkie.
- Kisiel robimy wykorzystując kompot ugotowany z dowolnych owoców; zatem możliwości jest mnóstwo
- Najlepiej sprawdzają się owoce sezonowe świeże jak i mrożone takie jak:truskawki,maliny,porzeczki,jabłka,gruszki,wiśnie,czereśnie,brzoskwinie
- możemy przygotować kisiel na gęsto lub do picia ;wówczas dodajemy mniej mąki niż w przepisie poniżej
Składniki na kisiel truskawkowy 2 porcje:
- garść truskawek
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki cukru (można dodać więcej lub wcale)
rewelacja, też muszę sobie taki zrobić:)
OdpowiedzUsuń