Kulinarny poradnik
Strony
(Przenieś do…)
kontakt
strona główna
▼
poniedziałek, 27 marca 2017
NATURALNE BARWNIKI DO JAJEK
›
JAJKA ŻÓŁTE : Kolor żółty jajek uzyskamy farbując je w wodzie z kurkumą lub curry . Zagotować 0,5 l wody i wsypać ok 40 g kurkumy ;gotowa...
1 komentarz:
czwartek, 23 lutego 2017
''PĄCZKI ''- PUSZYSTE I MIĘKKIE -JAK ZROBIĆ
›
Składniki na pączki powinny mieć temperaturę pokojową ok 20 st C jajka należy roztrzepać na parze w pomieszczeniu również powinno być c...
czwartek, 3 listopada 2016
''STAROPOLSKIE PIERNICZKI''
›
Staropolskie pierniki piecze się z ciasta dojrzewającego .Proces produkcji zaczyna się już na początku adwentu ;ok 4- 5 tygodni przed świę...
2 komentarze:
''DOMOWA PRZYPRAWA DO PIERNIKA '' - ''Pierniczki czeskie''wg Anastazji
›
Przygotowanie domowej przyprawy do piernika wcale nie jest skomplikowane;a pierniczki czy ciasto z taką przyprawą zyskają na smaku,aromaci...
poniedziałek, 16 maja 2016
Co zrobić by ciasto drożdżowe dłużej zachowało świeżość ; ''CEBULARZE Z CUKINIĄ''
›
Domowe pieczywo ;własnoręcznie pieczone bułki czy chleb dłużej zachowają świeżość gdy -będziemy przechowywać je w szczelnie zamknięty...
czwartek, 28 kwietnia 2016
JAK ZROBIĆ SPÓD TORTOWY KOKOSOWY
›
Ciasto kokosowe jest bardzo fajną wkładką do przełożenia tortu;można je wykorzystać zarówno na spód tortu jak również w środek ;pomiędzy w...
3 komentarze:
niedziela, 17 kwietnia 2016
JAK UŻYWAĆ FOREMEK SILIKONOWYCH DO CIAST; '' BABECZKI - MURZYNKI ''
›
Formy silikonowe stały się coraz bardziej popularne.Moc kształtów i kolorów do wyboru oraz przystępna cena sprawiły ,że w kuchni zyskują ...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer