- Jagody są wspaniałe;pyszne i zdrowe ,mają śliczny mocny kolor co szczególnie cieszy przyrządzając popisowe ciasta.Jest też ta druga strona medalu ;kiedy to trzeba posprzątać i wszędzie nasze jagódki zostawiły po sobie ślad.
- PIEROGI Z JAGODAMI:
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-zrobic-idealne-ciasto-na-pierogi.html
-nadzieniem są same owoce jagody ,oczyszczone ,opłukane pod bieżącą wodą
-gotowe pierogi podajemy obowiązkowo ze śmietanką wymieszaną z odrobiną cukru waniliowego
To chyba moje ulubione nadzienie do pierogów! :)
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)
Jaka fajna porada, a mam kilka plam z jagód tak to jest jak fartuch nie lubi się zakładać. Kwasek w ruch. Dziękuję :-)
OdpowiedzUsuń