- Nie ma nic prostszego jak zrobienie kisielu samemu.Mamy pewność ,że nie zawiera żadnych sztucznych barwników ani ogromnej ilości cukru.Nasz kisiel słodzimy sobie ile chcemy albo wcale;kiedy owoce są wystarczająco słodkie.
 - Kisiel robimy wykorzystując kompot ugotowany z dowolnych owoców; zatem możliwości jest mnóstwo
 - Najlepiej sprawdzają się owoce sezonowe świeże jak i mrożone takie jak:truskawki,maliny,porzeczki,jabłka,gruszki,wiśnie,czereśnie,brzoskwinie
 - możemy przygotować kisiel na gęsto lub do picia ;wówczas dodajemy mniej mąki niż w przepisie poniżej
 
Składniki na kisiel truskawkowy 2 porcje:
- garść truskawek
 - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
 - 2 łyżeczki cukru (można dodać więcej lub wcale)
 
rewelacja, też muszę sobie taki zrobić:)
OdpowiedzUsuń