czwartek, 19 czerwca 2014

JAK UGOTOWAĆ MANNĘ BEZ GRUDEK; KASZA MANNA BEZ MLEKA Z RODZYNKAMI;


  • utrapieniem i udręką jest kiedy gotujemy kaszę mannę np do kremu  lub na deser i podczas gotowania pojawiają się nagle grudki..złość od razu daje nam się we znaki ,ale jest na to pewien trik- 
-wystarczy przed gotowaniem opłukać ją pod bieżącą zimną wodą.

  • kasza manna będzie bardziej aromatyczna i pożywna kiedy pod koniec gotowania dodamy do niej łyżeczkę masła


KASZKA MANNA NA ŚNIADANKO Z RODZYNKAMI:

Składniki na  2 porcje:

  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 łyżki kaszy manny
Dodatkowo:

  • dżem o dowolnym smaku
  • rodzynki 
  • musli owocowe
Mleko i wodę razem zagotowujemy.Kaszę mannę opłukujemy pod bieżącą zimną wodą na gęstym sitku lub w miseczce.Do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę i energicznie mieszamy i gotujemy  do zgęstnienia.Pod koniec gotowania dodajemy masło ,porcjujemy ,dodajemy ulubione dodatki :dżem ,rodzynki ,musli.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz